Friday, December 23, 2011

mungkin KERAJAAN mungkin PEMBANGAKANG

ok hangat nak bersembang pasal kes puih ludah tu..seriously kalau korang x tau...aku akan pelik kerana die lg feymes dr blog aku neh..hahaha ok the topic is RAMALAN PILIHANRAYA..

ok from my side of view..aku rasa parti pembangkang mungkin akan menang majoriti dalam next pilihanraya. kenapa??sebab

1.KERAJAAN kita dah habis modal untuk berkempen bagi menarik minat penyokong baru

2. remaja2 sekarang hanya nampak one side..mereka x analisa pro and cons between the two parties..

3.keluarnya isu2 yang hangat seperti kes brader panglima perang pastu keluarnye lagu2 yang memuja pemimpin seperti lagu PM kita by ND LALA..(seriously lagu ni anoyying tahap dead walaupon aku penyokong BN aku benci lagu ni sbb org yang akan nampak bodoh sbb lagu ni adalah NAJIB)

4. ok pada zaman Mahathir kita tgk bnyak pembangunan major yang naik seperti KLIA KLCC PUTRAJAYA and many more..Pak Lah naik xde ape kecuali pertanian..ok infact pertanian mmg elok sbb menjana ekonomi negara tp do the new voters know what you guys do?? masuk tv mmg tp bila masuk tv ramai akan cakap "alah ni tipu jer cakap bagi 10 billion yang sampai 3 billion jer"..ok now u see..hanya mereka2 yang betul2 tahu jer tahu benda ni..ok now era NAJIB..najib dasar ekonomi baru lah ape lah..tp do the people know what you have done?? the people only see materialistik..hanya nmpk benda depan mata..kalau cara pentadbiran and the other things tu aku rase newbie2 politik ni x nmpk..(newbie ditujukan kepada mereka2 yang mentah dan hanya kerja sokong tanpa pikir)

5. jgn duk hu ha hu ha sgt larr dlm tv..people do get MENYAMPAH bila setiap masa keluar tv angkat jari 1..

hahaha ok tu untuk sbb mengapa aku rasa pilihanraya nanti parti BN akan kalah walhal aku rase aku sokong BN..kalau BN menang ni yang aku rasa kenapa pembangkang x menang

1. mereka duk sibuk kata orang KERAJAAN makan rasuah..tp you guys x sentuh langsung ke rasuah??aku percaya ade jer yang makan rasuah dan memberi rasuah..

2. agenda bersih 2.0 x menjadi.(sila baca balik tujuan BERSIH 2.0)

3. org pembangkang ni terlampau open..rilek jerr main2 kutuk org kerajaan..ade member aku ni die gua boleh cakap larr fanatik pembangkang.. tp x yah lar sampai setiap masa kalau aku bukak tv keluar pasal BN jer ko nak maki hamun..nk cakap tu ni tu ni..kau tu perfect sgt ke nk cakap org mcm tu..kau tunjuk jari telunjuk kat orang ade 3 jari patah balik kat kau..ingat tu..( kadang2 aku rase aku nak sokong KERAJAAN sbb aku nk nganjing die jer.

4. aku rase kalau bab politik ni jgn kasi campur dgn agama lar..kau cakap kalau sokong pas masuk syurga sokong BN neraka..wtf man..kau x semayang tu ape benda..sekali lagi ko tunjuk org skali ade 3 jari tunjuk kt ko blk..

5. aku still x nmpk pembangunan di negeri2 yang telah lama di perintah oleh pembangkang..mungkinkah parti pembangakang boleh mentadbir MALAYSIA?? ke mungkin selepas PEMBANGKANG naik maka akan timbul CUCI 1.0??mungkinkah??

ok ni saja jer pandangan2 aku terhadap kekucar kaciran sekarang..

choose your flag












Friday, December 9, 2011

semangat






ok aku dah kehilangan semangat skang utk berdesign..tiap2 hari rasa cam nk tido jerr..aku x tau kenapa mungkin aku kurang tdo or mungkin aku tiada pencetus semangat..bagi aku pencetus2 semangat ade banyak maybe :-

1. melihat sesuatu yang indah

2. merasa sesuatu yang sedap sehingga kau
terajak untuk membuat sesuatu yang lebih hebat seperti


aiskrim paddle pop mmg best

3. mencari semangat semangat tahyul seperti



4. mencari awek sebagai sumber semangat


ok walaupon die x leh sebut R tp die comel so kalau dapat die konfem semangat baru!

5. mungkin pencetus semangat aku adalah tgk design org lain gempak2 dan terasa terpanggil nk lawan dieorg punya design




walaupon aku still mencaari catalyst semangat aku..tp walaubagaimanapun kerja kena teruskan cuma bagi aku kerja tanpa semangat hasil dia mcm cacai! so aku benci buat kerja tnpa semangat neh..



Sunday, July 24, 2011

every JUMAAT

ok setiap hari jumaat korang gi semyang jumaat kan? aku pon same..tp skang lepas semayang jumaat aku dah ade aktiviti berguna..x macam dulu tido dan online skang aku join Chap Aye Photography..haha!! setiap jumaat ade outing dan outing mereka best..semua jenis bodoh2 alang dan masuk kepala x kira tua dan muda..so aku nk tunjuk hasil seni yang aku cuba hasilkan dan boleh larr untuk buat tatapan member2..

ni talent nama nik amyratul ain..cun kan??haaa..the shots were made at pantai pak amat and PCB..








this is Juno Coxon..photoshoot ni di buat di sebuah bangunan terbiar di area kubang kerian










Thursday, July 7, 2011

something you gotta know

well actually baru2 ni pakcik aku ade cerita die gi serawak untuk pelancaran album muZzy well band ni memang syok habis lah. lagu die mantap dan power.

so it was a friday. then pakcik aku ni pegi lar semayang jumaat. first2 die nk tukar baju tp muzzy ni suh die pegi cmtu je pakai baju ade gambar gitar. kala di belah kelantan neh konfem kalau korang masuk masjid pakaian nmpk pelik sikit ker..baju ade gambar2 ke. rambut mohawk ke konfem2 pakcik2 yang bajet ahli ulama' ni hambat korang kuar suh pegi salin baju. aku penah skali masuk masjid buat dek jerr x pakai kopiah or songkok gn rambut mohawk..masuk jer pagar semua org pandang. wtf man aku dtg nk semayang. salah ke aku buat rambut cmni?


ok tu pasal pakaian. ni satu lagi yang pakcik aku story masjid yang die pegi tu betol2 di hadapan sebuah church dan parking kereta am masjid tu penuh org ramai dgn rilek jerr parking didalam kawasan church tu. setelah pakcik aku tu sembang ngn org2 kat situ dieorg ckp kalau ari jumaat org2 islam yang nk parking kete lek jer parking dlm kawasan church and time hari ahad org2 kristian akan parking dalam kawasan masjid. well kecik2 dulu aku slalu dgr org cakap jgn kawan dgn org kapir tu dosa. huh wtf man!! cmne ko nk berdakwah??aku ramai knal org2 kafir ni.mereka xde pon sombong, jahat dan jenis mengambil kesempatan seperti org kita.




so setelah pikir2 balik x boleh ke kita jadi aman damai dan saling hormat menghormati??

one more thing islam itu fleksible kalau tidak manakan wujud rukhsah solat..rukhsah itu kelonggaran. contoh ko nk semayang tp pakai perfume yang ada alchohol. perlu ke kau patah balik umah cari baju then baru semayang??se tahu aku lah alchohol tu haram disebabkan jika diminum kau akan mabuk then bila mabuk kau tidak sedar kakan apa yang ko lakukkan.

so renung2kanlah wahai sahabat

Tuesday, June 21, 2011

kosong

u are nice to hold nice to touch nice to see but u gave me something i forelong. u think ur smart but ur not. u think u r cool but u arent. everything about u makes me wanna say "hey you! can u be my girlfriend?"


someday i will.

Saturday, May 28, 2011

Fakta Riang

tahukah anda bahawa jika anda mengamalkan sesuatu benda selama 40 hari maka ia akan menjadi tabiat anda. contohnya-

1. merokok sambil berak. tahukah anda terdapat khasiat merokok sambil berak? haa ni ade member aku seorang pelatih doktor, x tau rr lau die kencing aku, aku kencing korang lah..hahaha so member gua tu gtau lau ko berak sambil merokok ia akan melancarkan pengeluaran sisa buangan tersebut. satu lagi pendapat member aku dan aku merokok tu ibarat seperti jam pasir ia menyukat masa. slalunye bila aku take a shit dan2 jerr rokok abis perut kosong. hahaha
this guy is totally fucked up dah lar tgh minum berak lagi, rokok lagi, jangan amalkan

2. ade satu lagi tabiat buruk dgn rokok neh. merokok selepas makan. ramai member2 aku ckp merokok selepas makan ni feel dia lain sikit. kena plak rokok DUNHILL ke MILD SEVEN charcoal ke. pergh pegi dia lain doe! hahaha. merokok selepas makan sebenarnya xde ape pon tp akibat mengamalkan lebih 40 hari tu larr jadinya. ade kajian menarik tentang merokok selepas makan ni. kajian mendapati merokok sebatang rokok selepas makan adalah bersamaan dengan merokok 10 batang rokok. haaaaa baik korang hisap 10 batang sebelum makan larr feel lain sket daripada hisap sebatang selepas makan.

3 cube korang amalkan bangun pagi pastu gi joging selama 40 hari berterusan konfem badan korang akan jadi cam AMIR SAIFUDDIN. haa mamat nih cute dan petah ber kata2.. muka jambu hati suci tp awek xde..hahahaha

the point is when u do something for 40days it will become your habit whether it is good or bad..make your decision folks

Tuesday, May 17, 2011

tribute to the teachers

ni post aku nk buat tribute khas sempena 16mei semalam. salute to the broken!

aku ada insiden plg best berkaitan 16mei ni dlm hidup aku. masa form 5 dulu aku kena gantung sekolah pada tarikh ni. cool x kasi masalah kt cikgu pada hari guru?hahahaha. sebab2 kena gantung adalah kerana pukul budak. MOUK! budak tu yang kuang ajor mai dtg cabar abg2 senior dia bergaduh amek kau. so tup tap tup tap 8 orang kena gantung.

tgh kena gantung tu kitaorang masih lepak bersama. pastu hari perbicaraan utk menentukan samada aku dibuang atau masih bersekolah hadir selepas 2 mnggu pengantungan. 4 orang telah di buang dan 4 orang stay. aku disini ingin mengucapkan FUCK U kepada mereka menyokong member2 aku dan aku untuk keluar. nasib baikk gua cable ngn pengetua tu mcm cablecar genting. utuh dan dawai besi. nak buat mcmana pengetua tgh syok kat mak gua. gua guna lah pengetua tu. hahahaha. tp yang bikin gua panas member kamceng daripada 8 org tu tinggal lagi 4. once again tribute!

ade seorang member gua tu sebulan selepas kena buang accident. 50-50 bhai..helmet masuk lam kepala. koma 6 hari. xde seorang pon cikgu pegi tgk die. itu bikin gua panas. cikgu hnyalah seperti kerajaan BN bila ade kepentingan baru nak huh hah sana huh hah sini. come on teachers they are all your students dont you have mercy or some pity to them. last2 member gua selamat tp die skang slow sikit. tp walau bagaimanapun gua panas dgn cikgu cikgu. sempena dengan 16mei2011 gua telah berlembut hati mengucapkan selamat hari guru kepada guru2 yang telah membantu gua dan memberi sinar harapan kepada gua. dan pada peristiwa 16MEI2008 FUCK YOU kepada mereka yang telah menjatuhkan the great 8 of sekolah menengah sains machang.

tribute buat akon bidi, sema jusoh, kamil cheng, kema tek

Sunday, April 24, 2011

Oi! Oi! Oi!

hahaha asal ramai sangat yang tertarik denga tajuk awek main batang? adakah mereka sangap atau mereka mencari kepuasan?

Monday, April 18, 2011

awek main batang

selepas ni konfem ramai org singgah kat blog aku! hahaha.

HOT CHICKS

awek2 yang bergelar hot chick ni tidak lah hot sangat. banyak faktor yang menyebabkan mereka dipanggil "hot chick".

numeror une(1)-si dia memakai tube dan menayang buah dada yang hanya ber cup B. awek2 yang berperangai begini adalah kerana dia sedih buah dada dia hanyalah bersaiz biasa dan ini bermakna dia telah kufur nikmat!

numeror deux(2)-si dia meletakkan gambar separuh hidung dan berangle sukar di dalam laman laman sesawang mereka. dalam fotografi, angle angle sukar akan menyebabkan anda nampak distort or by other means pelik. oleh itu para para "hot chick" yang kembung dan gedempol gemar melakukan aktiviti ini kerana mereka dapat mengaburi mata mata yang memandang mereka.

numeror trois(3)-si dia berjalan beramai2 dan focal point adalah dia. mengapa? kerana hanya dia sorang berambut blonde. "oh shit did u see that blondie guys?" ayat standard mat mat town. apabila berjalan beramai ramai dan secara girlie groupies, member2 yang lain memakai tudung dan head scarf dan pada masa yang sama anda menayangkan blonde anda, anda dikatakan "hot chick" wal hal muka macam bulan!mengerutu! baru jatuh motorsikal dan menarik muka di atas tar. ini ibarat seperti gajah yang berjalan secara kumpulan dan tiba2 ditengah ada gajah albino. semuanya gajah tp sebab dia putih dia lah hot!

numeror quatre(4)-si dia memegang beg "luwie veton" dan memakai baju "mangga". oh shit! dia beli barang dekat butik lah! mesti banyak duit ni. pegi saloon setting rambut OHH MYY G****. ok sememangnya beliau layak dipanggil hot chick tp kalau stakat baju mangga WAKAFCHEYEH dan beg luwie veton PETALING STREET. baik ko blik umah pakai baju kurung yang makcik senah jahitkan tu...

cinq(5)-si dia muka secantik lisa surihani. bertudung semanis wardina safiah. berkaca mata secomel heliza. bertubuh montok seperti Miranda Kerr. berjubah sealim Hana Tajima. tetapi bila tiba MALAM MINGGU, si dia bergerak ke club2 seperti Ministry Of Sound dan bermacam lagi di kota raya. memakai miniskirt menampakkan panties(auuwwwww). di kelab itu dia di kelasifikasikan sebagau barang zina yang baik maka beliau adalah betul betul "HOTCHICK"


hahaha ini post saja2 jerr