Saturday, May 28, 2011

Fakta Riang

tahukah anda bahawa jika anda mengamalkan sesuatu benda selama 40 hari maka ia akan menjadi tabiat anda. contohnya-

1. merokok sambil berak. tahukah anda terdapat khasiat merokok sambil berak? haa ni ade member aku seorang pelatih doktor, x tau rr lau die kencing aku, aku kencing korang lah..hahaha so member gua tu gtau lau ko berak sambil merokok ia akan melancarkan pengeluaran sisa buangan tersebut. satu lagi pendapat member aku dan aku merokok tu ibarat seperti jam pasir ia menyukat masa. slalunye bila aku take a shit dan2 jerr rokok abis perut kosong. hahaha
this guy is totally fucked up dah lar tgh minum berak lagi, rokok lagi, jangan amalkan

2. ade satu lagi tabiat buruk dgn rokok neh. merokok selepas makan. ramai member2 aku ckp merokok selepas makan ni feel dia lain sikit. kena plak rokok DUNHILL ke MILD SEVEN charcoal ke. pergh pegi dia lain doe! hahaha. merokok selepas makan sebenarnya xde ape pon tp akibat mengamalkan lebih 40 hari tu larr jadinya. ade kajian menarik tentang merokok selepas makan ni. kajian mendapati merokok sebatang rokok selepas makan adalah bersamaan dengan merokok 10 batang rokok. haaaaa baik korang hisap 10 batang sebelum makan larr feel lain sket daripada hisap sebatang selepas makan.

3 cube korang amalkan bangun pagi pastu gi joging selama 40 hari berterusan konfem badan korang akan jadi cam AMIR SAIFUDDIN. haa mamat nih cute dan petah ber kata2.. muka jambu hati suci tp awek xde..hahahaha

the point is when u do something for 40days it will become your habit whether it is good or bad..make your decision folks

Tuesday, May 17, 2011

tribute to the teachers

ni post aku nk buat tribute khas sempena 16mei semalam. salute to the broken!

aku ada insiden plg best berkaitan 16mei ni dlm hidup aku. masa form 5 dulu aku kena gantung sekolah pada tarikh ni. cool x kasi masalah kt cikgu pada hari guru?hahahaha. sebab2 kena gantung adalah kerana pukul budak. MOUK! budak tu yang kuang ajor mai dtg cabar abg2 senior dia bergaduh amek kau. so tup tap tup tap 8 orang kena gantung.

tgh kena gantung tu kitaorang masih lepak bersama. pastu hari perbicaraan utk menentukan samada aku dibuang atau masih bersekolah hadir selepas 2 mnggu pengantungan. 4 orang telah di buang dan 4 orang stay. aku disini ingin mengucapkan FUCK U kepada mereka menyokong member2 aku dan aku untuk keluar. nasib baikk gua cable ngn pengetua tu mcm cablecar genting. utuh dan dawai besi. nak buat mcmana pengetua tgh syok kat mak gua. gua guna lah pengetua tu. hahahaha. tp yang bikin gua panas member kamceng daripada 8 org tu tinggal lagi 4. once again tribute!

ade seorang member gua tu sebulan selepas kena buang accident. 50-50 bhai..helmet masuk lam kepala. koma 6 hari. xde seorang pon cikgu pegi tgk die. itu bikin gua panas. cikgu hnyalah seperti kerajaan BN bila ade kepentingan baru nak huh hah sana huh hah sini. come on teachers they are all your students dont you have mercy or some pity to them. last2 member gua selamat tp die skang slow sikit. tp walau bagaimanapun gua panas dgn cikgu cikgu. sempena dengan 16mei2011 gua telah berlembut hati mengucapkan selamat hari guru kepada guru2 yang telah membantu gua dan memberi sinar harapan kepada gua. dan pada peristiwa 16MEI2008 FUCK YOU kepada mereka yang telah menjatuhkan the great 8 of sekolah menengah sains machang.

tribute buat akon bidi, sema jusoh, kamil cheng, kema tek