Sunday, May 11, 2014

diri bergelar penganggur

aku seorang penganggur. 

dulu dah elok keje kat KL 4 bulan aku berhenti sbb nya nak balik kampung. somehow i think i was meant to further my studies and hoped that it would get my passion towrds architecture tu kembali balik. tapi once dah sampai rumah dah 3 bulan aku menganggur dan x buat pape. aku rasa makin useless and x berguna and i need a life. kalau tgk balik kerja final semester aku dulu mungkin pada rentak perkembangan aku sekarang aku x mampu nak buat benda tu 






damn i need to get back to architecture cause thats what i want to do in life.

Monday, July 1, 2013

an ARCHITECT with a HOBBY

hello and salam

dah nak hampir setahun x menulis. damn im not a good writer and i think i enjoy taking picturs more than writing..so todays entry is gonna be about photos. 

well i cant help it. photos are like my therapy for this fuckinghard awesome architecture life..along the past 12 months these are some of my therapy that i have done. well ni je la yang mampu buat aku gembira selain picking a fight with everyone. so enjoy.










why old peoples compared to hot girls?? its more to passion..and ive been doing some research on street photogaphy..may be next after graduation i guess

Friday, October 5, 2012

Who Is The Seri Kembangan Girl

hurmm setelah sekian lama x check blog aku arini rasa nak check..but i stumbled upon something that is annoying me..ade org dari seri kembangan asyik duk ushar je blog aku..setiap 3 hari akan ada org dari sana tgk..apekah aku feymes di sana..ke awek2 sana suka jejaka sepet mcm aku..haha ok bye~




Wednesday, September 19, 2012

mung main perasaan

mung memey pandai main perasaan..and mu tgk lar nanti mu akan tau gano perasaan ni..hahaha ehh mu tau doh perasaan ni sbb mu beso keno doh..hahaha bongok!

Friday, April 6, 2012

alhamdulillah

sometimes it helps to calm when you do your prayers..hoping to be better man for my future

Friday, December 23, 2011

mungkin KERAJAAN mungkin PEMBANGAKANG

ok hangat nak bersembang pasal kes puih ludah tu..seriously kalau korang x tau...aku akan pelik kerana die lg feymes dr blog aku neh..hahaha ok the topic is RAMALAN PILIHANRAYA..

ok from my side of view..aku rasa parti pembangkang mungkin akan menang majoriti dalam next pilihanraya. kenapa??sebab

1.KERAJAAN kita dah habis modal untuk berkempen bagi menarik minat penyokong baru

2. remaja2 sekarang hanya nampak one side..mereka x analisa pro and cons between the two parties..

3.keluarnya isu2 yang hangat seperti kes brader panglima perang pastu keluarnye lagu2 yang memuja pemimpin seperti lagu PM kita by ND LALA..(seriously lagu ni anoyying tahap dead walaupon aku penyokong BN aku benci lagu ni sbb org yang akan nampak bodoh sbb lagu ni adalah NAJIB)

4. ok pada zaman Mahathir kita tgk bnyak pembangunan major yang naik seperti KLIA KLCC PUTRAJAYA and many more..Pak Lah naik xde ape kecuali pertanian..ok infact pertanian mmg elok sbb menjana ekonomi negara tp do the new voters know what you guys do?? masuk tv mmg tp bila masuk tv ramai akan cakap "alah ni tipu jer cakap bagi 10 billion yang sampai 3 billion jer"..ok now u see..hanya mereka2 yang betul2 tahu jer tahu benda ni..ok now era NAJIB..najib dasar ekonomi baru lah ape lah..tp do the people know what you have done?? the people only see materialistik..hanya nmpk benda depan mata..kalau cara pentadbiran and the other things tu aku rase newbie2 politik ni x nmpk..(newbie ditujukan kepada mereka2 yang mentah dan hanya kerja sokong tanpa pikir)

5. jgn duk hu ha hu ha sgt larr dlm tv..people do get MENYAMPAH bila setiap masa keluar tv angkat jari 1..

hahaha ok tu untuk sbb mengapa aku rasa pilihanraya nanti parti BN akan kalah walhal aku rase aku sokong BN..kalau BN menang ni yang aku rasa kenapa pembangkang x menang

1. mereka duk sibuk kata orang KERAJAAN makan rasuah..tp you guys x sentuh langsung ke rasuah??aku percaya ade jer yang makan rasuah dan memberi rasuah..

2. agenda bersih 2.0 x menjadi.(sila baca balik tujuan BERSIH 2.0)

3. org pembangkang ni terlampau open..rilek jerr main2 kutuk org kerajaan..ade member aku ni die gua boleh cakap larr fanatik pembangkang.. tp x yah lar sampai setiap masa kalau aku bukak tv keluar pasal BN jer ko nak maki hamun..nk cakap tu ni tu ni..kau tu perfect sgt ke nk cakap org mcm tu..kau tunjuk jari telunjuk kat orang ade 3 jari patah balik kat kau..ingat tu..( kadang2 aku rase aku nak sokong KERAJAAN sbb aku nk nganjing die jer.

4. aku rase kalau bab politik ni jgn kasi campur dgn agama lar..kau cakap kalau sokong pas masuk syurga sokong BN neraka..wtf man..kau x semayang tu ape benda..sekali lagi ko tunjuk org skali ade 3 jari tunjuk kt ko blk..

5. aku still x nmpk pembangunan di negeri2 yang telah lama di perintah oleh pembangkang..mungkinkah parti pembangakang boleh mentadbir MALAYSIA?? ke mungkin selepas PEMBANGKANG naik maka akan timbul CUCI 1.0??mungkinkah??

ok ni saja jer pandangan2 aku terhadap kekucar kaciran sekarang..

choose your flag












Friday, December 9, 2011

semangat






ok aku dah kehilangan semangat skang utk berdesign..tiap2 hari rasa cam nk tido jerr..aku x tau kenapa mungkin aku kurang tdo or mungkin aku tiada pencetus semangat..bagi aku pencetus2 semangat ade banyak maybe :-

1. melihat sesuatu yang indah

2. merasa sesuatu yang sedap sehingga kau
terajak untuk membuat sesuatu yang lebih hebat seperti


aiskrim paddle pop mmg best

3. mencari semangat semangat tahyul seperti



4. mencari awek sebagai sumber semangat


ok walaupon die x leh sebut R tp die comel so kalau dapat die konfem semangat baru!

5. mungkin pencetus semangat aku adalah tgk design org lain gempak2 dan terasa terpanggil nk lawan dieorg punya design




walaupon aku still mencaari catalyst semangat aku..tp walaubagaimanapun kerja kena teruskan cuma bagi aku kerja tanpa semangat hasil dia mcm cacai! so aku benci buat kerja tnpa semangat neh..